Groothandel + webshop afwerkingsmaterialen

Bedrijf met sterke online positionering

Omzet € 197.000

Winst Op aanvraag

Sector Groothandel · E-commerce

Branche Groothandels in hout- en bouwmaterialen · Webshops

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 197.000
FTE 1
Beschrijving

De onderneming, opgericht 2 jaar geleden, functioneert als een omni-channel onderneming, in zowel online als offline verkoop. Het heeft sindsdien een opmerkelijke groei doorgemaakt. Het klantenbestand bestaat uit zowel zakelijke als particuliere klanten. Zakelijke klanten (B2B) vormen ongeveer 40% van ons klantenbestand en dragen voor ongeveer 60% bij aan onze omzet. Deze bijdrage onderstreept het potentieel voor verdere groei, met name door het implementeren van gerichte strategieën zoals actieve e-mailmarketing en directe klantbenadering om zo de loyaliteit en terugkerende aankopen te bevorderen.

Focus
De specialisatie is gericht op de verkoop van kitten, lijmen, purschuimen en toebehoren. Het inkoopbeleid richt zich op de oorsprong van de productie, waardoor consistent hoogwaardige producten worden geleverd. Deze strategische focus versterkt het profiel en verhoogt het vertrouwen en de tevredenheid van klanten met positieve beoordelingen.

Werkzaamheden
Voor de webshop spelen SEO en SEA een belangrijke rol in de groei en online zichtbaarheid. Deze investeringen in digitale marketing zorgen voor een aanwezigheid in zoekmachines en dragen direct bij aan onze bedrijfsprestaties. Tegelijkertijd wordt er als groothandel in de directe dienstverlening aan zakelijke klanten geïnvesteerd waarmee het klantenbestand verder uitgebouwd wordt.

Parttime
De onderneming heeft haar potentieel al bewezen, ondanks dat de huidige eigenaren parttime in de onderneming werken. Er liggen dus kansen om de uren die in de onderneming worden gestoken te intensiveren bijvoorbeeld met:

Marketing
Een hogere investering in Search Engine Advertising (SEA) heeft bewezen direct de omzet te verhogen. Echter, voor duurzame en lange termijn groei wordt aanbevolen om nog meer te investeren in Search Engine Optimization (SEO). Dit verbetert de organische groei en trekt bezoekers aan die zonder kosten per klik (CPC) op de website belanden.

Social media
Het actief benutten en inzetten van bestaande sociale mediakanalen kan de bekendheid van het bedrijf aanzienlijk vergroten en zijn nog geheel vrij in te richten.

Koude acquisitie
Als groothandel in de bouwsector, waar 190.000 bouwbedrijven actief zijn in een markt van circa EUR 300 miljoen voor kitten, lijmen, purschuimen en toebehoren, bestaat er voldoende ruimte voor groei. Door het intensiveren van koude acquisitie kan de onderneming zijn klantenbestand verder uitbouwen en meer terugkerende, trouwe klanten aantrekken.

Reden verkoop
De huidige eigenaren willen de onderneming verkopen omdat het bedrijf klaar is voor de volgende groeifase onder leiding van een meer betrokken ondernemer.

Kernpunten

  • Forse groei: bewezen track record en expansie binnen slechts twee jaar.
  • Sterke online positionering: voortreffelijk geoptimaliseerd voor zoekmachines met een hoge zichtbaarheid.
  • Positieve klantbeoordelingen: feedback met hoge klanttevredenheid.
  • Groot potentieel: ideaal voor een betrokken ondernemer die klaar is om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Kans
Het bedrijf presenteert een goede kans voor investeerders of ondernemers die op zoek zijn naar een onderneming met een potentieel voor sterke groei. Met een aanwezige basis in zowel online als offline verkoopkanalen, heeft de onderneming een infrastructuur ontwikkeld die klaar is om op te schalen. De groeiende positionering in SEO en SEA biedt een continue stroom van verkeer en omzet, terwijl de groothandelsactiviteiten een basis van zakelijke klanten garanderen.

Omzet € 197.000

Winst Op aanvraag

Sector Groothandel · E-commerce

Branche Groothandels in hout- en bouwmaterialen · Webshops

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 197.000
FTE 1

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten